Palvelut

Palvelut

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoista tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Se on kokonaisvaltaista hoitamista ja terveyden edistämistä, jonka tarkoitus on parantaa lihaskudoksen verenkiertoa, aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia sekä lievittää lihaskipuja. Hieronta toimii myös erinomaisena stressin lievittäjänä ja on erinomainen tapa ylläpitää lihasten toimintakykyä sekä ehkäistä vammoja ja kiputiloja. Hieronta voidaan tehdä joko kokovartalolle tai vartalon osa-alueelle, esim. niskan ja hartioiden alueelle.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta sopii niin ammattiurheilijoille kuin aktiivisesti liikkuville iästä riippumatta. Urheiluhieronta perustuu klassiseen hierontaan, mutta sillä on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus. Urheilijoiden lihashuollossa huomioidaan eri harjoituskaudet ja viikkorytmitykset. Näiden perusteella valitaan tehdäänkö valmistava vai palauttava hieronta jne.

Tänä päivänä urheiluhieronta ja kehonhuolto on lähes välttämätöntä niin aktiiviurheilijoille kuin muuten aktiivisesti liikuntaa harrastavalle. Sillä on suuri merkitys vammojen ennaltaehkäisyyn ja mahdollisten jo syntyneiden vammojen hoidossa. Lisäksi urheiluhieronta nopeuttaa palautumista urheilusuorituksesta, parantaa ja ylläpitää sidekudoksien elastisuutta sekä poistaa lihaskireyksiä ja -jännityksiä.

Purentalihashieronta

Purentavaivasta kärsivä puree hampaitaan usein nukkuessa tai tiedostamattaan myös hereillä ollessaan. Pureminen voi olla esim. narskuttelua tai staattisempaa yhteen puremista. Staattisempi yhteenpureminen aiheuttaa tavallisemmin lihasten väsymistä ja kipeytymistä sekä leukanivelten kipeytymistä. Lisäksi stressi tai muut elämän paineet saattavat toimia laukaisevana tekijänä purentavaivoihin. Hoidossa käsitellään kaulan ja niskan lihakset, pään alue ja purentalihakset.

Yleisiä oireita:

  • Leukanivelessä tai purentalihaksissa esiintyy lepokipua
  • Suun aukaiseminen ja sulkeminen aiheuttaa kipua
  • Nivelen liikkeet rajoittuneet
  • Niska-hartia seudun kiputilat
  • Kuulon heikentyminen/herkistyminen
  • Palan tunne kurkussa
  • Tasapainohäiriöt
  • Kasvojen alueen kiputilat

Urheiluteippaus

Urheiluteippauksen avulla voin auttaa mm. vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Sen avulla pyritään estämään tai rajoittamaan raajassa tai kehon osassa jokin liikesuunta, esimerkiksi raajojen ojennus- tai koukistusliikettä (nilkka, polvi, olkapää, ranne jne.)

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on japanilaisen Kenzo Kazen jo 1970 -luvulla kehittämä teippausmenetelmä. Kinesioteipin ja -teippauksen avulla pystytään poistamaan tehokkaasti kiputiloja, ohjaamaan lihasten ja nivelten liikeratoja, parantamaan nivelten liikkuvuutta sekä nopeuttamaan vammautuneen kudoksen paranemista. Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lisäämään liikkuvuutta ja vähentämään kipua. Nivelen mekaniikan osalta kinesioteipillä voidaan lisätä nivelen liikkuvuutta sekä ohjata niveltä toimimaan mekaanisesti oikein.